Koopman Verzekeringen en HypothekenKlik om onze app te openenOpenen

Debiteurenfinanciering

U kent het als ondernemer vast wel.U levert uw product of dienst aan uw klanten, stuurt ze een factuur maar ze betalen niet allemaal even snel. Ondertussen heeft u zelf facturen liggen die betaald moeten worden of wilt u uw bedrijfsplannen realiseren maar daar heeft u het geld niet voor. Dat kan voor problemen zorgen. Met een debiteurenfinanciering is dat opgelost.

 

Direct financiële ruimte

Debiteurenfinanciering wordt ook wel factoring genoemd en is een flexibele en gebruiksvriendelijke manier van financieren. Je verkoopt de uitstaande facturen van jouw bedrijf aan een factoringmaatschappij die jouw factuur direct aan je uitbetaalt.

Daarmee draag je het debiteurenrisico over aan een gespecialiseerd bedrijf. De uitstaande factuur werkt als onderpand van je lening.

In ruil voor een vergoeding ontvang je direct je geld en hoef je dus niet te wachten totdat jouw facturen zijn betaald.

Kosten voor factoring verschillen

De maatschappij die jou een debiteurenfinanciering verstrekt, vraagt een vergoeding aan jou voor het overnemen van de facturen. De kosten daarvoor verschillen per maatschappij maar over het algemeen kun je zeggen dat de kosten worden bepaald door 4 factoren:

1. Het bedrag van de factuur die je uitbesteedt
2. De kredietwaardigheid van de debiteur (jouw klant)
3. De kredietwaardigheid van je bedrijf
4. De betalingstermijn waarop de debiteur doorgaans zijn factuur aan jou betaalt.

Maak uw keuze!